vgmrips

The forum about vgm files
It is currently 2017-10-23, 13:48:21

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Problem With VGM2MID
PostPosted: 2013-10-21, 17:17:34 

Contributors Contributors
Offline
User avatar

Joined: 2012-05-04, 13:55:03
Posts: 106
Location: Seattle
Hello, everyone.
I tried to convert the Tetris Classic (DOS) music to MIDI in VGM2MID, but everytime I try to do it, it says Error #0 "
Does anyone know why it does this or if it can be fixed? Super Tetris converts just fine and I believe the two use the same exact sound engines.
Any help would be greatly appreciated.
Thanks for your time!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2013-10-21, 19:20:12 

Staff Staff
Programmers Programmers
Musicians Musicians
Contributors Contributors
Offline
User avatar

Joined: 2011-12-01, 20:20:07
Posts: 2822
Location: Germany
If I am right (and I'm pretty sure I am), Tetris Classic's VGMs are gzip compressed with .vgm extention.

Due to its age, vgm2mid doesn't support "compressed .vgm", only "uncompressed .vgm" and "compressed .vgz".
So you either need to rename all the files to .vgz or decompress them. Then it should work.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2013-10-21, 19:27:44 

Contributors Contributors
Offline
User avatar

Joined: 2012-05-04, 13:55:03
Posts: 106
Location: Seattle
I renamed it to .VGZ but it doesn't convert. It just sits there. I'm not sure if it's supposed to take a long time.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2013-10-21, 19:54:24 

Staff Staff
Programmers Programmers
Musicians Musicians
Contributors Contributors
Offline
User avatar

Joined: 2011-12-01, 20:20:07
Posts: 2822
Location: Germany
Which version of vgm2mid do you have? (date)
Also, I just noticed that the last vgm2mid updates I posted don't include gzip.exe, so it won't be able to decompress .vgz files.

With gzip.exe in the same directory as vgm2mid it works fine for me. I noticed that I left the OPL3 conversion is a pretty bad state though. It converts only the lower 9 channels (because it converts only the OPL2 part), so half of the notes are missing.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2013-10-22, 0:24:14 

Contributors Contributors
Offline
User avatar

Joined: 2012-05-04, 13:55:03
Posts: 106
Location: Seattle
0.5 Revision 60 (8/23/2010 10:50:30 AM)
I was able to get the file converted to MIDI but yeah, it doesn't sound right as if it's missing some channels. It's a shame but hopefully it gets fixed. :)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: mrparn and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group